Kuressaare Teatri juht Piret Rauk.Foto: ALAR TRUU
Inimesed
17. juuni 2020, 06:00

Esimest juubelit tähistanud Piret Rauk: „Kogu aeg ei pea rabelema.“

«Viska igal päeval kasvõi korraks horisontaali,» on elutarkus, mille näitleja Piret Rauk vanaemalt õppis. Alati see tegusal naisel ei õnnestu, kuid nagu ta naerdes ütleb: reeglid ongi selleks, et neid rikkuda.

«Viska igal päeval kasvõi korraks horisontaali,» on elutarkus, mille näitleja Piret Rauk vanaemalt õppis. Alati see tegusal naisel ei õnnestu, kuid nagu ta naerdes ütleb: reeglid ongi selleks, et neid rikkuda.

Igapäevasest horisontaali viskamisest ei tulnud Piretil (50) suuremat välja ka koroonaajal, kuigi eriolukord keeras elu korralikult pea peale. «See aeg oli ja on praegugi täiesti segane, keeruline ning arusaamatu. Oleme olukorras, mis ühest küljest motiveerib tegutsema ja tunnen, et olen täis põlemist ning kirge, kuid järgmisel hetkel võib mõni asi viia täielikku masendusse,» kirjeldab ta.

Unistuste juubelEriolukorra mõju ulatus Piretini väga paljude erinevate, kuid omavahel siiski ühendatud külgede pealt.Esiteks tähistas ta aprilli keskel elu esimest juubelit. Õigupoolest oli see pidu, mida justkui ei toimunud, kuid teisest küljest leidis aset just sellises formaadis, mis naise korduvalt heldima pani. «Tahtsin tegelikult sellest tähtpäevast üldse mööda slikerdada,» tunnistab Piret. Suured sünnipäevapeod ei meeldi talle, sest see, kes peaks olema justkui peo kuninganna, on enamasti korraldaja, koka ja nõudepesijana enim rakkes ning peo nautimiseks jääb jaksu vähem.Koroonaaeg aga andis talle võimaluse iseenda päeva nautida. Näitlejannale helistati, saadeti sõnumeid ja meile. Ning lähetati lilli. Ta naerab, et pärast sünnipäeva küsis nii mõnigi tuttav, et mis lilled ta siis lõpuks sai. «Saaremaal oli sel hetkel kas palju sünnipäevi või roosikriis,» naeratab Piret. Ja kinnitab, et on seekordse sünnipäevaga rahul viimase sekundini.Ehkki näitlejanna möönab, et kuigi näkku kippuvaid kortse on hirmutav vaadata, siis mõte, et nüüd käib ta 60ndaid, küll mingit stressi ei tekita. «See ei ole eputamine, mulle tõesti on meeldinud vanemaks saada,» rõhutab naine.

Edasi lugemiseks: