NiitmineFoto: Kalev Lilleorg
Lugejakiri
11. juuni 2020, 15:20

Lugejakiri | Uued kombed: lehepuhuriga aetakse suvel niidetud heina taga

„Iga suvega kaasneb niitmine ja sellest pääsu pole, aga lehepuhurite kasutamine on mingi uus nähtus. Päris häälekas kah veel teine,“ kirjutab 42aastane Leena.

Naisel on hetkel puhkus, mille esimene nädal möödub kindlasti linnakorteris.

„Hommikul tahaks kaheksani ikka magada, aga see näib võimatu olevat. Meil on majal mingi eriti agar firma võetud niitma, kes enne kaheksat juba pläristab. Niitmine ehk isegi ei häiriks, aga palju hullem on see lehepuhuriga niidetud heina koristamine,“ selgitab ta.

„Juristab ja juristab mu akna all, aga niiske hein ei tahtnud kuidagi kividelt lahkuda. Uni oli ju läinud – eks ma siis jälgisin vaatemängu. Vanasti oli ikka luud selleks. Saan aru, et tehnika areneb ja 21. sajand, aga luud tegi palju puhtama töö. See nooruki käes olev lehepuhur juristas küll, aga hein jäi ikka kividele ja trepile ootama, mil jalakäijad ta minema kannavad,“ kurdab Leena.

„Ma saan aru, et tööd on vaja teha. Aga ma ei oota ka neid kommentaare, et mine koli mujale ja maga hiljem edasi. Sügisel kõik pahandavad selle lehepuhuri peale. Sügisel puhkama palju vähem inimesi, aga ega nüüd suve alguses ka puhata lasta,“ loodab naine, et järgnevad hommikud ta und ei häiri.