Foto: Matt W Newman / Unsplash
Suhted
24. november 2020, 11:22

KES TA PÄRISELT ON? 5 küsimust, mis aitavad sul silmarõõmust aru saada (1)

Me kõik teame seda tunnet, kui liblikad lendavad kõhus ja me oleme kõrvuni armunud. Siis näeme oma kaaslases ainult häid asju ja jätame ehk tähelepanuta selle, milline inimene ta tegelikult on. Te võite ju vestelda ilmast ja päevasündmustest, aga millest ta tegelikult mõtleb ja millisena ennast näeb, annab palju aimu sellest, milline inimene ta on.

Siin on viis sügavamõttelist küsimust, mida küsida kutilt, kellega kohtamas käid, enne kui ennast temaga seod ja teie suhte järgmisele tasandile viid.

1. Kuidas sa oma elulugu selgitaksid?

See on parim viis sisuka vestluse alustamiseks. Mõnikord saad sa kiire ja hämmastava vastuse, mis võib viia huvitava vestluse ja aruteluni. Teisel inimesel on aga keeruline lugu alustada ja sa pead teda aitama, esitades erinevaid küsimusi. Kui sa näed, et su partner on ebakindel ja tal on raske oma lugu alustada, aita teda suunavate küsimustega.

2. Mille suhtes sa kirglik oled?

See on küsimus, mis aitab panna kuti kiirelt rääkima. Tavaliselt inimesed süttivad, kui küsid nende huvide kohta. Kui näed partneri silmis sädet, on teil suurepärased võimalused imeliseks vestluseks.

3. Kuidas kirjeldaks sind keegi, kes sind hästi tunneb?

See on paljude võimalike vastustega küsimus ja see annab meile võimaluse aru saada, milline inimene tegelikult on. See on küsimus, millele võid saada väga südamliku ja ehtsa vastuse, nii et kasuta võimalust sellele tähelepanu pöörata.

4. Mis annab su elule kõige suurema tähenduse

See on küsimus, mis aitab mõista seda, mis neid tõeliselt õnnelikuks teeb. Me kõik armastame ju rääkida asjadest, mis meid naeratama panevad. Aga pea meeles – ära anna tema vastusele hinnangut, sest need on tema jaoks olulised asjad.

5. Mida sa sooviksid inimestele tihedamini öelda?

Meil kõigil on üks tõeliselt lõbus lugu, mida pidudel räägime. Muidugi võib ta öelda, et tal pole lugu, aga tavaliselt meenub ikka midagi. Ja kui ei meenugi, pole sellestki hullu.

Kui oled neile küsimustele vastused saanud, saad sa rohkem aimu inimese olemusest ja sellest, milline on tema mõttemaailm. Nüüd sa tead, kas ta on sinu inimene või mitte.

Allikas: YourTango