Foto: Unspalsh
Ilu ja mood
5. juuni 2020, 14:22

4 nippi, mida sa pead teadma, et mitte oma kulme ära rikkuda!

Hõredad kulmud võivad häirida ka kauneimaid meie seast: kes sündis juba peenikeste kulmudega, kes taastub teismeeas pintsettidega liiale minekust. Olgem ausad – vaid mõnda üksikut meist on õnnistatud veatute kulmudega. Aga on vaja vaid mõnda sammu, et muuta kulmud kauniks ja kohevaks.

Kuigi sa saad kulme täita ja kasvatada ka kallite seerumite ja muu taolisega, ei pea sa tegelikkuses selleks meeletuid summasid välja käima. Sa saad oma unistute kulmud ka lihtsamal moel. Teadmine, kuidas ise kodus oma kulme täita ja joonistada, on kuldaväärt!

„Mulle meeldib teha kulmud viimase sammuna oma meigis,“ sõnab kulmuekspert Joey Healy. „Päikesepuuder või tavaline puuder võivad muidu kogemata su kulmudele sattuda ja need ära rikkuda, nii et jäta kulmud viimaseks,“ soovitab ta.

Healy sõnul on neli põhilist sammu, mida tuleks jälgida, et saada ilusad täidetud kulmud.

1. Alusta puhaste kulmudega

Nii nagu ülejäänud meigiga, veendu ka kulme tehes, et need on puhtad. Eemalda neilt näo- või jumestuskreem. See tagab, et kulmuvärv ka peale jääks. Seejärel kammi kulmud spiraalharjaga üles.

2. Vali toon, mis on võimalikult sarnane su loomulikule kulmutoonile või isegi heledam

Kui sa valid kulmupuudri või mis iganes kulmuvahendi värvi, katsu leida võimalikult sarnane. Ent kui sa oled kahe tooni vahel, vali alati heledam, sest see näeb loomulikum välja kui tume.

3. Eri tüüpi tooteid tuleb peale kanda erinevalt

Kulmutoodete puhul on valikuid palju – pliiatsist geeljate kreemideni. Ilusate kulmude saamine ei sõltu mitte sellest, mida sa kasutad, vaid kuidas sa seda teed.

4. Alusta kulmu keskelt

Kui sa oled välja valinud sobiva toote, tuleb hakata kulme täitma. Alusta keskelt ja liigu väljapoole. Kui oled seda teinud, siis kasuta pintslile järele jäänud kulmupuudrit (või võta natukene pliiatsi otsast kulmuvärvi) ja lõpeta sellega kulmu sisemine ots – vähem toodet kulmu alguses jätab loomulikuma mulje.

Pea meeles, et vähem on rohkem. Kuigi kulmud raamivad nägu, ei tasuks üle pingutada ega neid nii-öelda üle värvida. „Ma ütlen inimestele, et neil on tegelikult vaja poolt sellest vahendist, mida nad kasutavad,“ sõnab Healy. „Lisage kulmuvärvi aeglaselt. Alati on lihtsam pärast juurde lisada kui vähemaks võtta.“