Foto: Istockphoto
Suhted
1. juuni 2020, 09:23

Etiketi asjatundja: hoidke süda avatuna!

Elame uskumatul ajal. Kes oleks osanud ennustada, et tuleb päev, kui kokkusaamised keelatakse ja suhtlus muutub virtuaalseks. Kõige selle juures oleme ikkagi needsamad inimesed oma tunnete ja soovidega. 

Just südamesoovidega, mida ei keela ära ükski pandeemia, olgu kui kuri tahes! 

Pärast pikka eraldatust võib olla hirmutav esimest korda kohtingule minna, aga ärge laske ärevusel võimust võtta. Tundke uuest võimalusest rõõmu ja kasutage enda huvides ära elukogemus, mille olete aastatega omandanud. 

Pole reegleid, kuidas peaks elu näinud inimesed esimesel kohtingul käituma, kuid on mõni nipp, mida meeles pidada.  

Enam ei pea väljakutsuja olema ilmtingimata mees – tänapäeval on täiesti tavapärane, et esimese sammu teeb õrnem sugu. Kui see on teie tahtmine, siis lihtsalt kutsuge ilma valehäbita, nagu see oleks maailma kõige loomulikum asi.   

Ka vargsi kohtumistest on tänaseks saanud pigem avalikud. Mida ma küll kindlasti ei soovita, on määrata esimene randevuu mõnele perekondlikule tähtpäevale. On küllaga muidki võimalusi. Kui teile mõlemale meeldib looduses olla, minge rohelusse jalutama või kepikõnniringile. Või jääge klassika juurde: enne muuseumi- või kinokülastus, seejärel kohvik. 

Kohtudes ärge unustage naeratust ja silmsidet, need sulatavad jää. Esitage küsimusi kergetel meelelahutuslikel teemadel, arutlege hobide ja huvide üle, jagage reisikogemusi või helgeid hetki oma elus. 

Selles vanuses on paljud jõudnud keerulisi aegu kogeda, kuid väga isiklike läbielamiste jagamisega võiks oodata, kuni olete lähedasemaks saanud. Esimest korda näost näkku nähes pole hea tava rääkida ka rahast ega haigustest, nii võite teise kohe eemale hirmutada. 

Esimese suudlusega on nii, nagu on alati olnud. Laske sellel sündida loomulikult ja mugavalt, nii et see hetk oleks meeldejääv mõlemale.  

Oletame, et mees tundub sümpaatne ja tahaksite temaga edaspidigi kokku saada. Kui kiiresti peaks rattad käima lükkama?

Soovitan anda teineteisele aega, sest kiiret ei ole ju kuhugi. Kärsitust ei maksa üles näidata, küll ajapikku selgub, mis teie suhtest välja kasvab. Mõni otsib enda kõrvale sõpra, teine eelistab elukaaslast. Mõelge järele, mida teie ise soovite. Sõpradena alustades saate aja möödudes aru, kas teie ootused on sarnased. 

Valmis peab olema selleks, et teie ootustele samaga ei vastata. Olge aus, mõistke ka teda ja hoidke oma süda avatuna.

Oma peret võiksite informeerida, et teil on silmapiiril sümpaatia, kellega trehvamas käite. Pereliikmetele sellised üllatused tihti ei meeldi, need ohustavad sisseharjunud elukorraldust ja nad võivad tunda end eemale tõugatuna. Sel juhul püüdke lähedastele rohkem aega leida, aga mis puudutab uut suhet, siis jääge endale kindlaks. Teie elu on teie enda korraldada!   

Kesk- või vanemas eas olla ei tähenda, et peaks jääma üksinda koju istuma. Teiste inimestega tutvumine pakub uusi põnevaid kogemusi ja – mine sa tea! – võite leida ka oma eluõnne.