Foto: Stanislav Moshkov
Inimesed
27. mai 2020, 08:10

Lugu ilmus aprillis ajakirjas Tiiu

Lea Dali Lion: ütlen oma vanuse uhkelt välja!

Laulja Lea Dali Lion (46) tunneb uhkust selle üle, et julgeb olla tema ise. „Just täpselt selline nagu ma olen,“ ütleb ta. „Olen end iseenda seest üles leidnud ja avastanud seal piirideta universumi, mida muudkui edasi avastada.“ 

Kas olete midagi oma välimusest pärinud oma vanematelt? 

Olen terve elu arvanud, et olen ema nägu, aga viimastel aastatel aru saanud, et hoopis isa nägu. Kui väga konkreetselt uurida, siis ninast ülespoole olen ema ja ninast allapoole isa. 

Mida on teie lapsed Robi, Jasmiin Dali ja Geiti Gerbera pärinud teilt? 

Kõige väärtuslikum osa minust ehk minu helisev hing õnnestus mul lastele geenidega kaasa anda. Nad kõik sündisid muusikaga hinges. Ka välimuselt leian ma kõigis iseenda nüansid üles. 

Mis vanuses inimene teile peeglist vastu vaatab? 

Ma ei oska ennast nii pealiskaudselt peeglist vaadata, et sealt vanust välja lugeda ega ole seda ka oluliseks pidanud. Enamasti ei oska ma ka teistele vanust pakkuda, sest näen inimesi vaadates peamiselt energiaid. Energiatel on piirjooned, aga vanust ei ole.

Kas panete tähele, kui näkku ilmub uus korts? 

Selle küsimuse peale peaks ma nüüd peeglist uurima hakkama, kas ja kui, siis millised need seal on. Kindlasti on miimilised, aga kas need liigituvad kortsude alla? Midagi seal vast on, aga ma pole kortsude diagnoosimises tugev, seega pole neid eriti täheldanud.

Millal märkasite oma peas esimest hõbedast karva? 

Hõbedasi karvu pole mul veel õnnestunud hankida, aga kuna emal neid siiski on ja mul on tema juuksed, siis küll nad ühel päeval tulevad.

Mida tahaksite enda juures muuta?

Olen aegade algusest tundnud – olenevalt tujust –, et kord on mul liiga palju hambaid suus, siis olen jälle imelikult kandiline. Olen sellega juba nii harjunud, et mu keha ei häiri enam mind ja pealegi ei peitu minu tõeline väärtus välimuses, vaid ikka sisemuses. Seega las olla nagu on. 

Mida teete, et noorem välja näha?

Mitte midagi, sest vanus kaunistab inimest. Kui keegi küsib, ütlen oma vanuse uhkelt välja. Ma ei mõista, miks inimesed selle küsimuse peale tihti õhku ahmima ja vabandama hakkavad. 

Kas ilus ja õnnelik on vaimselt tasakaalus inimene? Kuidas selleni jõuda?

Ilu teadupärast ongi ju harmoonia. Sisemine tasakaal teeb õnnelikuks ning õnnelik inimene särab ja õitseb. Pole tarvis muud, kui iseendaga sõbraks saada. Iseendaga päriselt kohtumine on maailma kõige imelisem kogemus.