Muruniitmine.Foto: Tairo Lutter
Lugejakiri
21. mai 2020, 21:18

Lugejakiri | Nuta või naera: arst keelas mul muruniitmise ära

Kindlasti leidub kõigil tuttavaid, kel arst soovitab vähem soola süüa või dieedile minna. Aga olete te varem kuulnud, et arst keelaks muruniitmise ära?!

„Meie maakoht on tuulte eest varjatud ja päikesele avatud. Varakult läheb soojaks ja tavaliselt jõuan vähemasti kaks tiiru aias juba niita, kui linnas meil maja juures alles niiduk välja aetakse,“ kirjutab Kevin.

Mitmendat aastat kisub kevadel mehel nina vesiseks ja miski nagu takistab hingamist.

„Pärast naise pidevat vingumist käisin arstil ära. Ega suurt selgemaks ei saanud esiti, aga nüüd käisin uuesti pärimas. Uuris mu eluviisi ja kohtade kohta, kui ta mul jalad alt lõi. Arst keelas mul muruniitmise ära,“ kirjutab Kevin.

Mees oli enda sõnul esiti sõnatu.

„Ütlesin talle, et mis nalja ta minuga teeb. Mul ei valuta ju selg ega kaeble ka jalakrampide üle, aga tema keelab mul ühe lemmiktegevuse. Ma panen klapid pähe, kuulan muusikat, võtan päikest ja roolin – mõnus! Aga arst selgitas, et hoopis mu allergia ja hingamine võib niitmisega seotud olla. Ma ei saanudki täpsemalt aru, et mis see seos seal on, sest senini tundub veidrana, et arst ei luba muru enam niita. Tööl naeraks mehed mu välja. Endal tundub kah, et nagu oleks mingi beibe, kel küüned mingit tööd tehes ära murduks. Pole varem taolisest keelust kuulnud kah. Aga ega see köhimine ja kinnine nina kah mõnus ei ole. Kedagi palkama kah ei hakka. Kuni poiss endal piisavalt suureks kasvab, siis tuleb ikka endal niita. Loodan, et hullemaks ei lähe. Lasen seda beebidele mõeldud soolavett ninna ja niidan edasi,“ kavatseb Kevin veidras olukorras töö siiski ära teha.