Foto: Toa Heftiba / Unsplash
Ilu ja mood
14. mai 2020, 13:14

8 HEAD HARJUMUST! Need soovitused aitavad sul tervislikel radadel püsida

Praegusel ajal on lihtne nii mõnelegi asjale käega lüüa – lihtsam on tellida toit koju, kui seda ise teha, 10 000 sammu päevas tundub kohati ebareaalne, trenni tegemine keerulisem. Kuidas aga kodus püsides siiski tervislikel harjumustel mitte täielikult kaduda lasta? The Everygirl on kirja pannud kaheksa soovitust.

1. Mediteeri iga päev

Mediteerimine on igal juhul hea ja kasulik. See aitab sul ajul end välja lülitada ja kõik mõtted unustada. Mõned uuringud on isegi tõestanud, et see aitab vererõhuprobleemide korral. Kasulik on see kindlasti.

2. Lülita oma tehnoloogiavidinad välja vähemalt tunniks iga päev

Me töötame ekraanide taga, vahime pidevalt oma telefoni või siis vedeleme diivanil teleka ees. Tee aga pärast tööd või enne magama minemist tehnoloogiavaba tund. See tähendab, et sa ei vaata telekat ega uudista Instagramis. Loe parem raamatut, vestle elukaaslasega või meisterda.

3. Valmista ette nädalajagu juurvilju

Kui terve nädala toidukordi ette valmistada ja planeerida on ehk keeruline, siis vähemalt köögi- ja juurviljad võid sa küll valmis teha. Lõika näiteks porgandid nädala alguses valmis, nii on neid kasvõi snäkiks lihtne haarata.

4. Tee iga päev vähemalt üks jalutuskäik

Kuna veedame rohkem kui kunagi varem aega kodus, nelja seina vahel, on liikumine muutunud äärmiselt tähtsaks. Asi ei ole ainult sammude kogumises, vaid värske õhk ja päikesepaitus tõstavad tuju.

5. Muuda iga päev ühte väikest asja oma toitumises

See on imelihtne – joo lihtsalt klaas vett rohkem või lisa oma omletile spinatit. Väikeste sammudega lood püsivad harjumused.

6. Proovi veebitreeningut, mida sa varem katsetanud ei ole

Praegu on veel spordiklubid kinni, ent vormispüsimiseks on internet täis kõiksugu erinevaid videoid. Kõigile leidub midagi.

7. Joo rohkem vett

See on ilmselt õige aegumatum soovitus, mis tuleb alati kasuks.

8. Maga iga päev 7–8 tundi

Korralik puhkus on oluline. Nii suudad sa paremini toimida ja olla produktiivsem ning tunned, et sul on hoolimata pikalt kestnud raskest olukorrast rohkelt energiat.