Nuuskamine. Pilt on loole illustreeriv.Foto: Helin-Loik Tomson
Lugejakiri
14. mai 2020, 10:37

Lugejakiri | Maskita koristaja ja nuuskav riietehoidja

"Kutsuti pärast meetmete leevendamist hambaarstile. Eriolukorra tõttu tühistati toona mu aeg. Kõik oli tore ja turvaline – mõõdeti temperatuuri ja jagati maske. Sain isegi arstil käidud ja murele lahenduse, aga ebameeldiv üllatus tuli enne lahkumist,“ kirjutab Mai.

Naine oli arve maksnud ja suundus mantlit haarama, kui märkas eemal koristajat.

„Ei mingit maski, kindaid ega midagi. Miks on siis vaja üldse komejanti teha ja teistel maski kanda, kui kõigile see reegel ei kehti. Hetk hiljem köhis ja nuuskas riietehoidja nii meeletult, et isegi kliente kontrollinud õed pead pöörasid ja ehmusid. Saan aru, et iga köhimine ei ole koroonaviirus, aga hetkel peaks ikka järgima põhimõtet, et külmetushaigustega tuleks kah koju jääda. Ma polnud ainus, kes võpatas. Pärast rõivaste võtmist kallasid kõik endale suuremas koguses desoainet kätele. Aga ikkagi eeldaks, et haiglatega seotud inimesed mõistavad olukorra tõsidust. Mõistavad seda, kuidas hoida end ja teisi,“ on Mai pettunud.

„Ma ei tahaks igat köhijat või nuuskajat kohelda koroonaviirusesse nakatununa, aga see ongi ainus viis, kui haige inimene püsib kodus,“ leiab Mai.