TFW 2020 toimub seekord veebis; moelooja Tim Bluzi looming
Galeriid
5. mai 2020, 20:41

Eesti moe tähtsündmus leiab aset virtuaalselt 5.–6. mail. 

Toome teieni galeriidena kõik kollektsioonid.

VIDEO | Alanud on suur moepidu – Tallinn Fashion Week!

Tallinn Fashion Week on olnud alati tõeline moepidu. Eesti moe tähtsündmus leiab aset virtuaalselt 5.–6. mail, tuues juba 18. korda lavale nii kodumaa tippdisainerid kui ka siinse moemaastiku uued ja värsked tegijad. Saa tuttavaks seekordsete moeloojatega! 

Tim Bluz toob kevadise Tallinn Fashion Weeki moelavale ülimalt isikliku kollektsiooni

Tim Bluzi moelooming Foto: Tim Bluz

5.-6. mail aset leidva suurejoonelise moevaatemängu Tallinn Fashion Weeki avab noor moelooja Tim Bluz, kes toob lavale kollektsiooni, mis jutustab tema isikliku loo.

“See on isiklik autobiograafiline lugu, temaatiliselt tumedam ja sügavam kui kõik, mida olen varem teinud,” ütleb moelooja. “Paljud asjad mu elus muutusid pärast kollektsiooni “Allergic To Milk“ esitlust. Mõned asjad läksid paremaks, teised hullemaks,” selgitab Tim Bluz kevadise kollektsiooni taustalugu.

““Ma olen Bluzist palju jutte kuulnud, aga ma tahaks teada, kes on Tim,” olen ma kuulnud sadu kordi ning igas võimalikus variatsioonis. Olen käinud kohtingutel, mis tundusid pigem nagu intervjuud. Ma ei suutnud ette kujutada, et mu niiöelda “suurimad sõbrad” võiks olla mu suurimad vaenlased,” jutustab Bluz, et ta ei märganud, et paljud head tuttavad olid tema kõrval ainult, kui neil midagi vaja oli. “Ma usaldasin inimesi, kes rääkisid mind taga. Vahepeal tekkis tunne, et täiesti võõrad inimesed teavad mu elus toimuvast palju rohkem nüansse kui mina ise – kellega ma suhtlen, kus ja kuidas elan, kellega magan…”

TFW 2020 toimub seekord RGB ladudes; moelooja Tim Bluzi looming Foto: Tim Bluz

Moelooja tunnistab, et pingelised hetked ja situatsioonid sundisid teda uusi inimesi mtte hinge laskma, aga lõpuks tuli ta ellu inimene, kes suutis ilma sõnadeta öelda rohkem kui kõik teised, kelle laused lootustandvalt kõlasid.

“Tekkis kummaline tendents, et mida suurem oli Bluz, seda väiksem oli Tim. Mul tekkisid bipolaarsed mõtted ja hakkasin tunnetama Timi ja Bluzi nagu kahte erinevat isikut,” ütleb disainer ja et Tallinn Fashion Weekil esitletava kollektsiooniga tõmbab ta nende kahe vahele kindla piiri. “Tim on minu isiklik ruum, mille jätan endale ja siitmaalt jääb ainult Bluz. Punkt.”

Moelooja Riina Põldroos esitleb virtuaalsel Tallinn Fashion Weekil suveootusest pulbitsevat helget kollektsiooni

Moelooja Riina Põldroos esitleb suveootusest pulbitsevat helget kollektsiooni Foto: Riina Põldroos

Riina Põldroosi uus kollektsioon "Solstice" sündis sooja südasuve ootusest. Kollektsioonis on helgus, valgus ja need imelised hetked, kui hämarik koidikule ulatab käe. Värvipalett on inspireeritud lõpututest, miljoni värviga loojangutest, mis sujuvalt sulavad ühte uduste heinamaadega heleroosadeks hommikuteks. Pastelsed helelillad, kollased, helesinised ning imelised värviüleminekuga originaalloomingust printkangad moodustavad kerge ja suvise meeleolu. Me kõik oootame soojasid ilmasid ning asjaolude selginemist, kui on jälle põhjust kanda kleiti.

Riina kollektsioon pakub temale omaselt hulganisti lihvitud lõigetega imeilusaid kleite igaks suviseks sündmuseks. Kleitidele lisanduvad mõned šikid laiad kostüümid või kitsad lampassidega värvilised püksid, mis sobivad just avarate lendlevate siidpluusidega kandmiseks.

Kristina Viirpalu toob moelavale siidiselt luksusliku kuurorti

Kristina Viirpalu toob moelavale siidiselt luksusliku kuurorti Foto: Kristina Viirpalu

Kuldnõelaga pärjatud moelooja Kristina Viirpalu ütleb oma kollektsiooniga "COR MEUM", et kuni süda lööb, on kõik võimalik! 

Kristina Viirpalu uusim kollektsioon koosneb kõrgetasemelise käsitöö, tehniliste nüansside ja keeruliste lõigete sümbioosist. Kirglikuid tänapäeva naisi südames hoides, on loomingus nii pükskostüüme kui ka eksklusiivseid pulmakleite. Klassikaline must ja kuumade rannaäärsete kuurortide hõng kannab läbi koloriidi ning loob luksusliku koosluse. 

"COR MEUM" kollektsiooni loomisel on kasutatud kergust lisavat, õhkõrna šifooni ning siidi. Viirpalu loomingule omaselt lisavad aktsenti vapustavad villakrepid. Lenneldes formaalsest linnaelust otse võrgutavasse kuurorti, on kollektsioon täiuslik valik.

Kollektsiooni esitleva modelli kuma on esile toodud Sensai looduslike toodete abil. Nende hinnaline signatuurkoostisaine Koishimaru siid harmoniseerub Viirpalu kollektsioonis rõhutatud õhkõrna šifooni ja siidiga. 

Ketlin Bachmanni kollektsioonis paeluvad tume romantism ja põnevad detailid

Ketlin Bachmann toob lavale talle omaselt tumeda romantismiga rikastatud kollektsiooni Foto: Ketlin Bachmann

Moelooja Ketlin Bachmann toob lavale talle omaselt tumeda romantismiga rikastatud kollektsiooni, mida täiendavad vastandlikud materjalid, rohked detailid ja lihtsad vormid. 

Ketlin Bachmanni sellekevadise kollektsiooni põhiosaks on kleidid, mille käsitööna plisseertehnikas valmistatud detailid teevad igaühe neist kordumatuks ainueksemplariks.

Monokroonse koloriidi põhirõhk on liivakarva pastellidel, sekka hõbedat, kulda ja musta. Haprad organzaplisseeris kleidid ja topid seovad tervikuks läikivast hõbedasest kunstnahast, mustast lateksist ja robustsest dekoratiivkangast minimalistliku vormiga mantlid, püksid ja seelikud. Disainerile omane tume romantism saab sel korral toitu vastandlike materjalide kasutamisest ja detailirohkete kaunistusvõtete sidumiseks lihtsate vormidega.

Mariliis Niine üllatab moelaval pilkupüüdvate veekindlate kudumitega

Mariliis Niine üllatab kudumitega. Foto: Mariliis Niine

Noore moelooja Mariliis Niine innovaatiline bränd Waterproof Knitwear tuleb Tallinn Fashion Weekile vanaema Õile kudumitest inspiratsiooni saanud kollektsiooniga.

Mariliis Niine brändi Waterproof Knitweari esikkollektsioon "ÕILE" on inspireeritud moelooja vanaema Õile 1950ndatel Sindi Kudumisvabrikus loodud kudumitest. Kollektsiooni mustrid ja värvid on moderniseeritud kombinatsioon 50ndate geomeetriast, lapsepõlve mälestustest ning hetkedest vanaisa ja vanaemaga aias lilli istutades ning aeda kaunistades.

Mariliis Niine bränd Waterproof Knitwear valmistab innovaatilisi veekindlaid kudumeid, mis on loodud lambavillast ja villajääkidest. Tegu on brändiga, mis keskendub zero-waste põhimõttele, samal ajal pannes rõhku efektsetele ülerõivastele ja aksessuaaridele. "Kuigi esmajoones on isegi raske tabada nende vettpidavaid omadusi, kannavad nad endas edasi aga kõiki kudumiga seotud mugavusi, alates hingavusest kuni efektsete ja ainukordsete mustriteni," ütleb moelooja.

Aldo Järvsoo kevadkollektsioonis kohtuvad pehmus ja teravus

Aldo Järvsoo moelooming Foto: Aldo Järvsoo

Aldo Järvsoo toob virtuaalsele Tallinn Fashion Weeki moelavale sefiirivahuste toonide ja geomeetriliste mustritega rikastatud kevadkollektsiooni. 

Aldo Järvsoo palus oma sõbral, Anne & Stiili moetoimetajal Karolin Kuusikul pildistada oma uut kollektsiooni kontaktivabalt - nagu väikene kodune moeprojekt - stilistika, meik, soeng, modell ja stuudio kõik ühelt Muusalt!

"Karolinis on ühendatud pehmus ja teravus – nagu ka minu neopreenist kollektsioonis. Sefiirivahused toonid on korrastatud geomeetriliste mustrite ja minimalistlike lõigetega," kirjeldab moelooja oma kevadist loomingut.

"Tallinn Fashion Weeki lavale stiliseerisin oma loomingut Tallinna Kaubamaja super-jalanõudega United Nude kaubamärgilt, mis on nii sportlikud, mugavad kui unäeoliselt pastelsed nagu mu kollektsioongi," lisab Järvsoo.

Loomamustritest 70ndate hipi-unelmateni: Tanel Veenre toob kevadmoodi eksootikat

Tanel Veenre moelooming Foto: Tanel Veenre

Kuldnõelaga pärjatud ehtekunstnik, eelmise aasta sügisel moekunstnikuna Tallinn Fashion Weekil debüüdi teinud Tanel Veenre, esitleb kevadist kollektsiooni virtuaalsel moenädalal kolmapäeval, 6. aprillil.

Taneli kevadkollektsioon on edasiarendus Kuldnõelaga torgatud siid-kaftanitest, mis on nüüd tulnud helgemates toonides ja lisandunud on suviselt kelmikad mini-kleidid ja pluusid. Inspiratsiooni andis ka koostöö Kaubamajaga. Kõik kaftanid on avarad kanda ja valminud naturaalsest trükitud siidist. Kehakatted vabadele hingedele sobivad kõikidele suurustele!

Anna Pärnoja (laval Kaneelina) on muusik, kes räägib oma lugu. Temas kohtuvad otsiv vabahing, eeterlik anne, habras tundlikkus ja ilu. Anna on ideaalseks muusaks kollektsioonile, millesse on peidetud 70ndate hipi-unelmad ja eksootilised loodusmustrid.

Nõnda jättis Tanel ühe suure koti - milles värske kollektsioon, uued ehted ja mõned pearätikud - kontaktivabalt Anna Kalamaja kodu värava taha. Ning Anna oli iseenda modelliks, meigikunstnikuks ja fotograafiks (siin aitas veidi ka tema muusikust abikaasa Erki Pärnoja).

Disainer Marilin Sikkal: praegusel ajal end paabulinnuna lille lüüa oleks kohatu

Disainer Marilin Sikkal: praegusel ajal end paabulinnuna lille lüüa oleks kohatu Foto: Marilin Sikkal

Moelooja Marilin Sikkal esitleb Tallinn Fashion Weeki virtuaalsel moelaval kodu, perekonda ja loodust väärtustavat kollektsiooni "Olemise perspektiiv".

Praegune aeg toob eriti teravalt esile meie elu põhiväärtused – perekond, kodusoojus, loodusega kooskõlas kulgemine, üksteise toetamine, piisav puhkus, ühtehoidmine, koosolemine, jätkusuutlikkus. Disainer Marilin Sikkalil on eriti hea meel, et saab endale taas kindlaks jääda ning läbi oma loomingu samu väärtusi jätkuvalt edasi anda. 

"Turvatunne, mis neist väärtushinnanguist tuleneb, on hetkel väga oluline," ütleb disainer, näidates sel korral oma loomingut merelähedaselt monokroomsena. "See on praegusele ajale kohane sisemise rahu tonaalsus, mis aitab enda sisse vaadata, taas rahu leida ning looma hakata. Praegusel ajal end paabulinnuna lille lüüa oleks kohatu," selgitab Sikkal kollektsiooni tagamaid.

"MARI looming kannab algusest peale endas sõnumit mugavusest, naiselikkusest, naturaalsusest, lihtsusest ning aitab naisel olla tema ise: nautida päris elu ning olemist tema lihtsuses, pehmuses ja loomulikkuses," ütleb Marilin Sikkal, et ka värvid on tema hinges endiselt alles.

Marilin Sikkal aitab naistel tunda iseenda päris olemust ning sellega kontakti luua. Linased, siidised, puuvillased ja peenvillased naturaalsed koed aitavad luua kontakti päris enda olemusega. "Lihtsad, nutikad, ajatud ning mugavad lõiked tagavad pikaajalise kandmisvõimaluse, et saaksid nautida elu kogu tema külluses," kirjeldab moelooja.

Moebrändi Alexanderlingi kevad-suvine kollektsioon sai mõjutust preeriatüdrukute elust

Moebrändi Alexanderlingi kevad-suvine kollektsioon Foto: Alexanderling

Rotangpunutistest peakatted, pärlikobarate kuhjad mesilase imitatsiooniga kõrvarõngastel – need on mõned detailid ultra-naiselike preeriatüdrukute sahisevate kleitide juures Alexanderlingi uues kollektsioonis "Louisana".

"See kollektsioon räägib preeria hullumeelsusest," selgitab kollektsiooni saamislugu moekunstnik Anu Ling. "1862. aastal kiitis USA president Abraham Lincoln heaks asundustalu seaduse (Homestead Act), mis andis vallalistele naistele ja leskedele õiguse oma maatükile kauges läänes – eeldusel, et nad viibivad kohal vähemalt viis aastat. Niisiis leidus naisi, kes tulid oma kodudest Euroopast (Norras, Saksamaal ja mujal), tuues kaasa oma vara ja rõivad ning alustasid uut elu suures preerias. Sellise rändega toimunud elumuudatusega ilmnesid naistel aga ka agorafoobia ja erinevat sorti ärevushäired. Teades seda, vaatame sellele ajastule iseloomulikuks saanud musti ripsipaelu kaelas, juustesse sõlmituna ning kõrvale suunatuna hoopis teises valguses."

Disainer Anu Lingi eesmärgiks on ka sellisest elukatsumusest leida ilu. "Kuigi rõhuvas meeleolus, kannavad preeriatüdrukud siiski satsidega täiendatud kleite, mis suunavad praktiliselt iga naise ilutaevasse," ütleb moedisainer.

Tallinn Fashion Weeki lavalaudadel saab preeriatüdruku seljas näha ligi 30 komplekti, mille seas on pleegitamata linatoonis ja satsidega küllatud detailidega pahkluupikkuseid kleite. Kollektsiooni asümmeetrilised ja voogavad proportsioonid on maalähedases värvigammas, seda rõhutavad värske kevadise preeriarohu roheline ja kolletunud sügisheina pruun. Kasutatud on disaineri pikaaegseid lemmikuid kangaid nagu viskoosi jersey, pits ja siidikrepp.

Esitlusele tulevad rõivad ei oma niivõrd uuenduslikku kontseptsiooni kui multifunktsionaalsust, pakkudes ühele kleidile kahte või enamat kombineerimisvõimalust. Kollektsioon on loodud kandjale, kes ei soovi oma igapäevastes ilurutiinides kiiruse ja mugavusega alla anda tulemusele.

Katrin Aasmaa toob Tallinn Fashion Weeki lavadele killukesi Venemaa kultuurist ja tädikeste tänavamoest

Katrin Aasmaa moelooming Foto: Katrin Aasmaa

Hõbenõela auhinnaga pärjatud noor moelooja Katrin Aasmaa esitleb Venemaa kultuurist inspiratsiooni ammutanud kollektsiooni "KATA".

Seekordne moekollektsiooni inspiratsioon kihutas Katrin Aasmaa kapsapõllult tagasi linnatänavatele. Huvi ning soov lähemalt mõista Venemaa kultuuri viis ta reisile Peterburi. "Tõelisele metropolile omaselt pakatab linn saginatest. Üsna kiiresti sai tänavatel ringi jalutades ning vastuolusid silmates selgeks, et atmosfäär pakub nii humoorikaid palasid, kui ka hiilgust tsaariajast," kirjeldab moelooja Venemaal tehtud vaatlusi.

Katrin Aasmaa noppis nähtust välja kõige värvikama tädikeste tänavamoe, ehedad dressikostüümid ja ärilõunate toiduputkad ning kõrvutas need suursuguse Ermitaaži muuseumiga.

Katrin Aasmaa toob lavale killukesi Venemaa kultuurist ja tädikeste tänavamoest Foto: Katrin Aasmaa

Kollektsiooni "KATA" värvipalett on inspireeritud nii Ermitaaži interjöörist, kui ka vene köögist, kus pannil praevad sõrnikud ja potis podiseb külluslik boršisupp. Heites pilgu muuseumi sünniperioodile, leidub kollektsioonis vihjeid ka 18. sajandi moevärvidele nagu «nunna kõht» ja «rase kirp». Kollektsiooni kandvaks motiiviks sai muster lilledest ja ruutudest, mida võib leida nii metroojaamade, kirikute, kui ka muuseumi laegedel. Arhitektuurist pärit dekoorid on vormunud kangas, luues kolmemõõtmelisi motiive.

Katrin Aasmaa imetleb ja väärtustab kultuurilugusid riigipiiride ja sajandite üleselt ning püüab seda omal moel kanda tänasesse kui kõikvõimalikke piiranguid ületavat nähtust.

Cärol Ott viib kevadise moekollektsiooniga Naissaarele seiklema

Cärol Ott viib kevadise moekollektsiooniga Naissaarele seiklema Foto: Cärol Ott

Noor moelooja Cärol Ott toob kevadise, veebi teel toimuva Tallinn Fashion Weeki moelavale kolmanda peatüki Põhja-Eesti saartest inspireeritud lugudest. 

Kollektsioon “NARGÖ” viib väikesele seiklusele Naissaarele 20.sajandi alguskümnenditel. Naissaare omapäraks võib pidada seda, et nad on Tallinnale geograafiliselt väga lähedal ja seetõttu võtsid nad kiirelt üle trendid, mis parasjagu ka Tallinnas möllasid. Ka oma igapäevaelus olid nad küllaltki mässumeelsed, sest ajastule kohaselt polnud neil seintel usule pühendatud pilte, vaid hoopis moeillustratsioonid.

Ka sellel ajal oli väga aktuaalne tegeleda käsitööga – nii olid paljude naiste rõivad kaunistatud imekaunite pitsidega, kuid ega mehedki alla jäänud. Lisaks saartele populaarsetele kalatööstuse tegevustele olid saare mehed ka lootsilaevade juhid, mistõttu pidid nad head välja nägema, tervitamaks ja juhatamaks võõramaalaste laevu Tallinna sadamasse.

Cärol Ott viib kevadise moekollektsiooniga Naissaarele seiklema Foto: Cärol Ott

Tallinn Fashion Weeki lavale jõudva kollektsiooni vormid on inspireeritud vastandlikust elust Naissaarel, kui kanti nii igapäevaseid tööriideid nagu “kuradinahast’’ püksid ja õlikuub, aga ka kauneid kaapotkleite, mida kaunistasid käsitööna valminud pitsääred. Nii tuleb esitlusele popurrii aastast Naissaarel, alustades särava kevadega ja lõpetades talviste nootidega. 

Kollektsiooni kangad esitlevad kelmikat mänglevust vee ja maismaa piirimail. Lisaks leidub ka ranna varandusest, teokarpidest, inspireeritud kanga manipulatsioone. Efektide tekitamiseks on osa kollektsiooni tekstiilist käsitsi sidumistehnikas värvitud ning kootud.

Cärol Ott viib kevadise moekollektsiooniga Naissaarele seiklema Foto: Cärol Ott

CAROLXOTT on bränd, mis sai alguse inspireerivatest Eesti väikesaartest. Elu saartel nõuab omamoodi südikust, sest kõik maised tegevused, mis tunduvad igapäevaelus tavalised on väikestel saartel piiratud. Nii võib vahel lõigata ilm kontakti pärismaaga ja takistada meile omast elu kulgemist. Sellegipoolest on osadel meie väikesaartel aastaringne elu säilinud. “Minu eesmärgiks on tunnustada neid inimesi, kes on jäänud sajandite vältel endale ja saarele kindlaks ning jutustada lugusid kollektsioonide näol nende igapäeva elust,” ütleb noor moelooja.

Suuremaks eesmärgiks on anda ka saare inimestele tööd, et toetada nende elu jätkamist sealsetes tingimustes. Seetõttu valmivad kollektsioonis esitletavad kudumid just väikesaarel. 

Kirill Safonovi kevadsuvine kollektsioon on inspireeritud Eestimaa kevadest

Kirill Safonovi kevadsuvine kollektsioon on inspireeritud Eestimaa kevadest Foto: Kirill Safonov

Moelooja Kirill Safonov paneb helge punkti veebi teel toimuva Tallinn Fashion Weeki esimesele päevale, tuues moelavale Eesti kevadest inspiratsiooni saanud loomingu.

Vastvalminud kollektsioon kannab nime “Kevadine meri” – see on täis puhtust, lakoonilisi mustreid ning pastelseid ja külmi värvitoone, mida Eestimaal kevaditi näha saab.

Kirill Safonovi sõnul toovad pastelsed toonid esile naiste jume ning muudavad selle klaarimaks. “Inspireeru loodusest: kanna heledat ja pastelset rõivast ning kaunista seda pisikeste detailidega nagu näiteks pungadega kevadiselt kirsipuult,” soovitab moelooja. “Toogu minu uus looming teie kõigi ellu kevadist värskust ja andku lootust helgesse tulevikku,” loob Safonov oma loominguga positiivset meeleolu.

Mammu Couture esitleb lilledest ja käsitöökangastest pulbitsevat kleidiassortiid Foto: Mammu Couture

Mammu Couture toob Tallinn Fashion Weekile lilledest ja käsitöökangastest pulbitseva kleidiassortii

Üdini naiselik Mammu Couture toob 5. mail veebi teel toimuvale Tallinn Fashion Weeki moelavale peensusteni lihvitud kleidikollektsiooni.

“Nii nagu loodus jättis talve vahele, jätab Mammu Couture ka kevade vahele ning toob lavale lilledest ja käsitöökangastest pulbitseva kleidiassortii. Kollektsioonis näeb palju uut, nagu näiteks Mammu Couture värsket armastust plisseeri vastu – see ühendab mitmeid erinevaid tooteid,” kirjeldab kollektsiooni moelooja Maria Tammeorg.

Mammu Couture esitleb lilledest ja käsitöökangastest pulbitsevat kleidiassortiid Foto: Mammu Couture

Lavalt ei puudu ka Mammu Couture klassika, milleks on 1950ndate hõngulised siluetid, suured varrukad, kohevad ainueksemplaridest kõrgmoekleidid ja peensusteni lihvitud detailid.

Tallinn Design House ühendab Tallinn Fashion Weeki moelaval disaini ja looduselemendid

Tallinn Design House ühendab disaini ja looduselemendid Foto: Tallinn Design House

Moeetendusel astuvad üles üheksa erinevat brändi, mida ühendavad loodusest inspireeritud toonid, vormid ja kevadine värskus.

"Floora valitseb maailma moepoodiumitel juba mitmendat hooaega ja Eestis on lõputu novembri ilm seda suundumust veelgi aktuaalsemaks muutnud. Kuna Tallinn Design House koondab enda alla mitmeid disainereid ja me kasutame demonstratsioonidel Eesti brändide rõivaid ja aksessuaare, siis otsustasime kõik ühte siduda meie piirkonnale iseloomulike taimedega," kirjeldab etenduse stilist Svetlana Agureeva.

Tallinn Design House ühendab disaini ja looduselemendid Foto: Tallinn Design House

Naiselikku atmosfääri toob lavale Piret Kuresaar Design ajatute kleitide ja pükskostüümide näol, põnevate värvikontrastidega ja boheemlasliku joonega üllatab Raili Nõlvak. Eve Hanson toob lavale temale omased modernsed vormid. Pika ajalooga kultusbränd Marat tutvustab rõivaid, mis on loodud mõeldes igapäeva mugavusele, kuid seda uues ja põnevas vormis. Kevadisi toone toob lavale BonBon Lingerie, kelle naiselikke pesukollektsioone näidatakse täiesti uudses stilistilises võtmes.

Efektsed titaaniumist ehted on Tallinn Fashion Weeki lavale loonud Maarja Niinemägi, Eesti loodusest inspireeritud hõbeehteid esitleb Lummus ning silmapaistvate siidirätikutega üllatab Miurio Accessories. Lisaks ei puudu aksessuaaribrändide seast arhitektuurist inspireeritud Gerda Retter Design ning vabamate joontega pilku köitev Jaana Trauss Design.

Virtuoza by Liisi Tui pühendub Tallinn Fashion Weekil elegantsile ja Rooma linna melule

Virtuoza by Liisi Tui pühendub Rooma linna melule Foto: Liisi Tui

Moebrändi Virtuoza looja Liisi Tui esitleb värsket ja elegantset kevadsuvist kollektsiooni. Inspiratsiooni ammutas moekunstnik Liisi Tui Itaaliast, eelkõige Rooma linnast. “Igavene linn ei jäta kedagi külmaks, olles korraga uus ja vanaaegne. Rooma võlub oma kunsti ja muretu elustiiliga, vahetu ja rõõmsameelse meluga, pulbitseva energia ja muidugi lummava La Dolce Vitae'liku hõnguga,” kirjeldab disainer õhustikku, mis tema naiselikku kevadkollektsiooni saadab.

Kollektsiooni loomisel on Virtuozale omaselt kasutatud jätkusuutlikul viisil soetatud kangaid ning moelaval saab näha Itaaliast pärinevat küütlevat siidi ja viskoosi. Värvidest on disainer pühendunud elegantsetele toonidele nagu must, valge ja beež. Lisaks lõi Liisi Tui kollektsiooni tarbeks originaalmustrid, kus leidub Rooma taevast laenatud helesinist tooni ja päikselist kollast.

Kollektsioon on vahetu ja mänglev nagu naiselik loomus – leiab nii šikke lehvivaid pükse, argiselt armsaid kleite ning suveöiselt salapäraseid komplekte.
Virtuoza on Eesti moebränd, mis on loodud Eesti Kunstiakadeemia lõpetanud moedisaineri ja kunstniku Liisi Tui poolt. Brändi muusaks on ürgselt naiselik ja ajatult stiilne naine.

 

TFW 2020 toimub seekord veebis; moelooja Tim Bluzi looming

 

Eesti moe tähtsündmus Tallinn Fashion Week leiab veebi teel aset 5. – 6. mail, tuues juba kaheksateistkümnendat korda lavale nii kodumaa tippdisainerid, kui ka siinse moemaastiku uued ja värsked tegijad.

Kahe päeva jooksul toome teieni täismahus ka kõik kollektsioonid.