Fotode kahekõnedFoto: Anrike Piel
Kultuur
6. mai 2020, 03:00

Nädala kultuuriuudised: loe, vaata, kuula!

Emadepäevaks!

Kingitus emale

Ellen Niidu luulekogumik «Aastatel on tiivad» sisaldab magusnukraid, mõtlikke, nostalgilisi värsse. Palju on aastaaegade, looduse, argipäevade ja Eestiga seotud tekste, leidub ka kaunist armastusluulet. Valiku kokku pannud tütar Maarja Undusk pakub tutvumiseks ka ema noorpõlvevärsse, mis polegi varem trükis ilmunud. Lisaks käekirjalisi mustandeid, mis lasevad piiluda loomeprotsessi.

Kuula!

Rokkides ja hällitades

«Make Your Move» Foto: Trad.Attack!

Folktrio Trad.Attacki! värskel albumil «Make Your Move» kõlab 11 lugu, mille autoriteks bändiliikmed Sandra ja Jalmar Vabarna ning Tõnu Tubli. Enamiku palade sõnad ja ka mõned meloodiad pärinevad Eesti pärimusest. Hittlugu «Armasta mind» sündis koostöös Vaiko Eplikuga ja kõlas esimest korda vabariigi aastapäeva kontserdil. Pala polekski äärepealt plaadile jõudnud, sest alguses see lugu Sandrale ei meeldinud. Tema lemmiklugu on «Kus mu süda on …».

Vaata!

Fotode kahekõned

Fotode kahekõned Foto: Anrike Piel

Fotomuuseum kutsus fotograafe pidama omavahel sõnatuid dialooge, et jäädvustada praeguse kummalise aja tunnetust ning peegeldada isolatsiooni. Iga foto on vastus vestluspartneri eelnevale fotole. Vaata veebilehele Dialoogid.fotomuuseum.ee. Valik uueneb pidevalt ja sünnib just praegu, sest varasemaid fotosid kasutada ei saa. Projekti veavad Annika Haas ja Johanna Rannula.