Foto: Kollaaž
Kultuur
7. mai 2020, 06:00

Tuntud saatejuhid: ema häälega seostub kõik, mis on elus tähtis

Emadepäeva eel palusime meestel, kelle tuttav tämber kõlab igapäevaselt Eestimaa kodudes, kirjeldada häält, mida nad tunnevad sünnist saadik – oma ema häält.

Emadepäeva eel palusime meestel, kelle tuttav tämber kõlab igapäevaselt Eestimaa kodudes, kirjeldada häält, mida nad tunnevad sünnist saadik – oma ema häält.

Ema hääl kui kallistusOwe Petersell (48), raadiohääl Vikerraadios; ETV «Terevisiooni» saatejuht

Milline on minu ema hääl? Keeruline kirjeldada, sest see kuulubki lihtsalt minu emale – hääl, millega olen harjunud sündimise hetkest alates. Pehme, hell ja soe. Kui seda millegagi võrrelda, on vist kallistus esimene sõna, mis sellega seostub.Ema häälele mõeldes meenub hea kodune toit. Lihapirukad ja kohupiimakook ka.Telefonis saan juba häälest aru, kas ema tervis on parem või halvem, kas tuju on hea või niru, kuigi ta võib üritada seda varjata. Ta tunneb alati heameelt, kui saab minuga, mu õe või õepojaga rääkida – teema polegi oluline. Lihtsalt see teadmine on oluline, et oled olemas ja kõik on korras.Ega meenugi, et ema oleks minu peale häält tõstnud. Küll võib neid hetki ette tulla siis, kui on palju korraldamist ja sahmimist. Kui ema aga millegi peale tõsiselt solvub, eelistab ta vaikida.Laulmisega seostub mulle ema mõnelt eriti ülemeelikult peolt. Seda on ette tulnud siiski üsna harva.Samal moel, nagu mina loen ema häälest paljutki välja, loeb tema seda ka minu puhul, kusjuures veel palju paremini. Ta ikka kuulab mu saateid ja telekast vaatab ka. Eks need emad ole arvatavasti kõik selle üle üsna õnnelikud, et saavad justkui oma lapsega raadio- või telesaate abil koos olla.

Edasi lugemiseks: