PIKAD JA RASKED: Juuksepesu võttis Sissi ette kord kahe nädala jooksul ja seda tehti muna-konjakiseguga. «Pesupäeval» oli naine muudest kohustustest prii ja kõik planeeritud kohustused tühistati.
Inimesed
8. mai 2020, 06:00

Soengud, dieedid ja tätoveering – keisrinna Sissi nõrkused

Kuigi Sissi nime all tuntud Austria keisrinna ja Ungari kuninganna Elisabeth elas 19. sajandil, saab tema igapäevamuresid võrrelda paljude nüüdsete naiste murede ning nõrkustega.

Kuigi Sissi nime all tuntud Austria keisrinna ja Ungari kuninganna Elisabeth elas 19. sajandil, saab tema igapäevamuresid võrrelda paljude nüüdsete naiste murede ning nõrkustega.

Kõige laiemalt on tuntud avalikkuse kriitilise pilgu all elanud keisrinna armastus rangete dieetide ja treeningute vastu. Teisisõnu – Sissi hoidis oma niigi väikest kehakaalu pideva nälgimise ja trennipiitsutustega kontrolli all. On teada, et kuigi naine oli abikaasast Franz Josephist mitu sentimeetrit pikem, kaalus ta vaid 48 kilo.

Armastas veiselihaNaise igapäevarutiini kuulus hommikul soengu tegemise kõrval ka vöökoha mõõtmine. Kui see näitas rohkem kui 50 sentimeetrit, ei rännanud järgneval päeval suhu ainsatki ampsu. Trennis rassis naine iga päev ja kirjelduste põhjal rippus Sissi võimlemisrõngaste küljes nagu eksootiline lind, seljas mustade jaanalinnusulgedega kaunistatud kleit. Sipelgapihta rõhutas keisrinna pidevalt korsetti kandes.Kehakaalu paaniline kontrollimissoov väljendus ka toidulaual, millel leiduvad kombinatsioonid hämmastasid kõiki. Muu hulgas tarvitas naine arvatavalt ka lahtisteid ja aeg-ajalt oksele ajavaid roogi, kuid salaja. Avalikkuse ees oli siiski kõige sagedasem söök paar apelsini ühes paari klaasi piimaga, mis pärines tema isiklikult lehmalt. On räägitud ka naise veiselihalembusest, mida kokk eriliselt valmistas. Veiselihast tehti talle isegi lemmikjooki, mis pidi veendumuse kohaselt ära hoidma enneaegset vananemist.

Edasi lugemiseks: