Foto: Martin Ahven
Blogid
11. mai 2020, 15:26

TOIMETAJA KOLUMN | Koroonaga on tekkinud mõnus kulgemine

Kui kogu see koroonatrall pihta hakkas, ei uskunud ma, et see nõnda kaua kestab. Aga nüüd on saanud sellest nii loomulik elu, et ütlen ausalt – kui ühel päeval peab jälle kella üheksaks hommikul toimetusse minema... siis olen ma tõelistes raskustes.

Pean tunnistama, et see olukord on teinud mu „aeglaseks“, sest kuskile pole kiire. Pole kiire tööpäeva lõpetada, et lasteaeda jõuda, või enne minema pääseda, kui ummikusse jään, või kiirustada toidupoodi, enne kui seal tipptund hakkab. Kusagile pole kiire. Kõik, mida täna ei jõua, saab tehtud homme, või ülehomme. Kuigi vanasõna ütleb, et tänaseid toimetusi ära viska homse varna, olgem ausad, kuhu meil kogu aeg nii kiire on olnud?

Ma väga naudin seda kulgemist. Hommikul kell pool üheksa ärkamist, hommikumantlis arvuti taga esimese kohvi joomist, esimeste tööasjade üle vaatamist ja siis endale uuesti hetke võtmist.

Või näiteks see, et mul ei kulu aega tööle ja koju liikumiseks. Mu tööpäev saab läbi ja ma olen kodus – algab minu isiklik vaba aeg (ärge saage valesti aru, seda mul tegelikult väga pole, sest ma olen lapsevanem). Muidugi tuleb ette ka seda, et töö sõidab sisse mõnel õhtusel hetkel või ma ise hakkan õhtul veel tööd tegema, aga laias laastus on ikkagi nii.

Tõsi, see aeg on läinud mulle ka omamoodi kulukaks, sest mul on olnud aega uusi asju õppima hakata ja mulle omaselt on kohe vaja soetada kõiki vajalikke vahendeid. Aga tore on omada mingeid hobisid! Kuigi mu teinepool arvab, et nüüd ehk aitab hobidest.

Aga tegelikult igatsen ma tööle tagasi, sest kolleege tahaksin näha ja ennast „põhjusega“ lille lüüa. Ja taas sotsiaalseks hakata. Lisaks on kodukontor-lasteaed-toitlustusasutus-jne kõigi rollide haldamine teinekord päris väljakutsuv. Lihtsalt loodan, et ma olen suutnud ära kaotada eestlasele omase oskuse kogu aeg kuskile kiirustada ja millegi üle muretseda.

Üks tore uudis on ka! Vahepeal olen ma koos kolleeg Manona Parisega purki pannud ühe mõnusa naiste podcast'i „Ussikeeled“. Ütlen ausalt, mina käin ennast seal mingitel teemadel tühjaks rääkimas. Usun, et selles kõneleme paljudest asjadest, millega teisedki naised saavad samastuda. Isegi mu elukaaslane kuulas ja kiitis! Nüüd on juba kolmel laupäeval kell 10 see üles läinud. Esimest osa saab kuulata siit, teist siit ja seni viimast siit. Aga olge valmis, uued osad on tulekul!