Karl Lagerfeld 2012. aastal. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
29. aprill 2020, 16:58

PALJASTUS: ema piinas tulevast moekeisrit Karl Lagerfeldi nahkrihmadega

Endine Ameerika Vogue'i toimetaja André Leon Talley paljastab sügisel ilmuvates memuaarides pikantseid palu moemaailma telgitagustest. 

Daily Maili teatel klaarib kuulus moeekstsentrik Talley oma mälestusteraamatus "Šifoonkaevikud" ("The Chiffon Trenches") arveid näiteks kadunud moekeisri Karl Lagerfeldiga (1933 - 2019). Tema väitel oli Chaneli kauase loomingulise juhi lapsepõlv tulvil alandusi. Üheks põhjuseks oli väikese Karli hea isu. "Disainer tunnistas, et ema võttis tema toiduvaliku piiramiseks kasutusele äärmuslikud meetodid," vahendab Daily Mail katket raamatust. Kui Karl oli kaheksa-aastane, kuulutanud mamma Elisabeth, et tema poeg näeb välja nagu vana lesbi. "Sa oled minu moodi, aga hoopis koledam."

Talley teatel sidus ema väikese Karli ööseks nahkrihmadega voodi külge kinni, et too ei saaks kööki sööma hiilida. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Andre Leon Talley (@andreltalley) on

Lagerfeldiga juba 1970. aastatel sõbrunenud Talley räägib, et moeloojal oli täismehena tõesti kombeks öösiti külmikust viinereid vohmida. Vahepeal oli saksa disainer tõesti pontsakas. Hilisemas elus võttis ta range dieediga umbes 50 kilo alla, et mahtuda Hedi Slimane'i šikkidesse meesterõivastesse. 

Omal ajal olid Talley ja Lagerfeld suured semud. Neid ühendas armastus luksuse ja klassikaliste filmide vastu. Ent kahe moemehe vahelt jooksis must kass läbi, kui Talley pakkus välja, et Lagerfeld võiks teha koos fotograaf Deborah Turbeville'iga ühisnäituse. "Lagerfeldi ego ei lubanud tal fotograafiavallas teist kunstnikku toetada," kirjutab Talley. Sellise ettepaneku tegemine - ja veel Karli sõprade ees  - olnud täielik fopaa. Lagerfeld ei rääkinud Talleyga enam iial ning lasi ajakirjaniku Chaneli moeetenduste külaliste nimekirjast eemaldada - "nagu paljud teised, kelle ta oma orbiidilt minema ajas".