Foto: Tiina Kõrtsini
Lugejakiri
28. aprill 2020, 16:35

Lugejakiri | Mina oma last kooli ei luba

Valitsus on andnud teada, et tavapäraselt tänavune kooliaasta jätkuda ei saa. Kuidas õppimine jätkub, kas keegi peab kooli minema – see tekitab endiselt vanemate seas küsimusi. Kuid on ka neid, kes on otsustanud, et nende laps enam kooli ei lähe.

„Kui koolist peaks tulema korraldus, siis mina oma last sel aastal kooli lubada küll ei kavatse. Jäänud on nii vähe nädalaid, millest viimased on igal aastal punnitatud tegevusi ja ekskursioone täis – pole mõtet üldse põdeda. Ma loodan, et mu lapse koolis on arukad õpetajad, kes teevad ettepaneku, et kool pigem varem lõpetada,“ kirjutab 42aastane Elli, kelle arvates pole massides liikumine praegu riski väärt.

Ema leiab, et tänavu võiks hiljemalt mais kool oma uksed sulgeda ja lapsed vaheajale lubada.

„Mul poleks midagi selle vastu, kui see juhtuks juba ka poole mai pealt. Ei kao õpiharjumused ega oskused kah nii järsku kuhugi. Ma vanemana lasen lapsel suvel kah lugeda ja kodus vahel poekaupade üle arvestust pidada. See on normaalne osa elust, et laps oskab erinevaid aineid elulistes olukordades kasutada. Viibki koolis juba õpitu reaalsusesse ja jääb paremini meelde. Kel võimalus maal või aias tegutseda, siis saab lapsel lasta teha plaani ja pisikese peenra. Jälgida taimede kasvamist, looduse muutumist, lugeda, kuulata muusikat, joosta ja mängida. Kõik need tegevused toetavad koolis õpitut,“ leiab Elli.

Ta usub, et see vähendaks ka vanemate koormust laste õppimise ja ülesannetega seotud olla.

„Ma saaksin oma tööle keskenduda ja lapsel raamaturiiulist teose valida lasta,“ usub Elli, et ka teised vanemad on temaga sama meelt.